Gå til hovedindhold

Præsentationsdag - Teknologi til fortsat træning efter endt rehabiliteringsforløb

Online Præsentationsdag torsdag 24. februar 2022 kl. 9-11.30

  • Læs op

Indhold

    Ældre kvinde træner hjemme på gulvet foran en bærbar computer

    Formålet med enhver rehabiliteringsproces er, at borgeren, som har eller er i risiko for at få betydelige begrænsninger i sin fysiske, psykiske og/eller sociale funktionsevne, opnår et selvstændigt og meningsfuldt liv (fra Hvidbog om rehabiliteringsbegrebet). Rehabiliteringsprocessen er en tidsafgrænset proces, hvorfor det i mange tilfælde er nødvendigt for borgeren at fortsætte med at træne for at vedligeholde sit funktionsniveau efter endt rehabiliteringsforløb.

    Der kan være mange barrierer, som betyder, at borgerne ikke på egen hånd kan løfte opgaven. Det kan være manglende inspiration, redskaber eller viden om, hvordan træningen skal udføres. Derudover kan der være en række motivationsbarrierer, hvis træningen er besværlig at komme i gang med eller hvis man ikke kan se fremgang i sin træning.

    På denne Præsentationsdag satte vi spot på, hvordan teknologi og nye træningsmetoder kan være med til at forbedre borgernes muligheder for at træne på egen hånd. 

    Program 

    Velkomst v/ Mikkel Svindt Fransgård, Teknologi i Praksis, & Anvendelse af ExorLive Assistant projekt i Aarhus Kommune v/ Frank Lambreth Jensen, udviklingsterapeut, cand.scient.san., Aarhus Kommune

    Vedligeholdelsestræning ved brug af kunstig intelligens v/ Anders Hoffmann, Key Account manager & Tommy Weber, markedskonsulent, ExorLive

    Dysfagi træningsapp v/ Dorte Melgaard, sundhedsfaglig forskningskoordinator, Regionshospital Nordjylland.

    4Mvideo v/ Erik Johannsen, 4Mvideo & Afslutning og på gensyn.

    Sidst opdateret: 17. maj 2024