Gå til hovedindhold

Præsentationsdag - Tryksårsforebyggende teknologier

Virtuel CareWare Præsentationsdag 21. marts 2024 kl. 9.00-11.15

 • Læs op

Indhold

  Tryksår udgør en markant udfordring, særligt for de borgere, der er sengeliggende eller anvender kørestol.

  Udviklingen af tryksår er ofte forbundet med intens smerte for den enkelte og kan medføre en høj risiko for infektioner i de berørte områder. Desuden kan tilbagevendende sår føre til yderligere psykologiske belastninger og negativt påvirke individets mobilitet og funktionsniveau.

  Behandlingen af tryksår er både ressource- og omkostningstung for sundhedsvæsenet. Udgifterne omfatter langvarig pleje, brug af specialiserede forbindinger, medicinering og, i alvorlige tilfælde, kirurgiske indgreb. Disse nødvendige udgifter kan lægge et betydeligt pres på sundhedsbudgetterne, hvilket potentielt kan begrænse de tilgængelige ressourcer til andre vigtige sundhedstjenester. Ydermere indebærer behandlingen og plejen af personer med tryksår en betydelig tidsmæssig og arbejdsmæssig indsats fra sundhedspersonalets side.

  For at tackle disse udfordringer er forebyggelse og tidlig indsats afgørende elementer. Effektive forebyggelsesstrategier inkluderer regelmæssig ompositionering af patienterne, brug af trykaflastende hjælpemidler, vedligeholdelse af hudens integritet, ernæringsmæssig støtte samt uddannelse af sundhedspersonalet i de bedste praksisser for forebyggelse og behandling af tryksår.

  På denne præsentationsdag vil du få dybere indsigt i anvendelsen af trykaflastende hjælpemidler og udforske det unikke potentiale, som velfærdsteknologi tilbyder i forebyggelsen af tryksår. Denne dag vil ikke blot berige din viden om de nyeste teknologier på området, men også inspirere til innovative løsninger, der kan forbedre plejen og livskvaliteten for de mest udsatte borgere.

  Du vil blive præsenteret for en række tryksårsforebyggende teknologier, og hvordan de hver især kan understøtte forebyggelsen af tryksår.

  Program (foreløbigt)

  Velkomst v/ Mikkel Svindt Fransgård. CareWare

  Careturner v/ Jens Kristian Goth, Commercial Director og Co-founder, Careturner

  Tænk tryksår på en ny måde v/ Sune Leisner, ejer, Astrid Leisner & Søn sammen med Derek Timm, producent af tryksårsprodukter.

  Levabo Turn All Lateral vendesystem v/ Cathrine Egelund, salgskonsulent, Levabo

  Wolturnus v/Christian Gammelgård Olesen, Udviklingsdirektør, Wolturnus

  Afslutning v Mikkel Svindt Fransgård, CareWare

  Sidst opdateret: 15. april 2024