Gå til hovedindhold

Præsentationsdag - Teknologier til en god balance

Online CareWare Præsentationsdag torsdag 11. maj 2023

 • Læs op

Indhold

  Person i løbetøj, der balancerer på en træstamme

  Balance spiller en afgørende rolle for vores evne til at fungere i en hverdag. En god balance er nødvendig for at udføre en lang række aktiviteter fra at gå på trapper til at dyrke sport eller endda bare at stå oprejst.

  Balance er en kompleks funktion, der involverer samspillet mellem flere forskellige systemer i vores krop. Balance kan også være påvirket af en række forskellige sundhedsmæssige tilstande, herunder neurologiske lidelser, muskuloskeletale problemer og medicinske tilstande, der kan forstyrre vores balancefunktion. Når vores balance er dårlig, kan det have en negativ indvirkning på vores livskvalitet. Det kan resultere i nedsat selvtillid og begrænsninger i vores evne til at udføre opgaver.

  Hvilken rolle har teknologi i forhold til at forbedre eller bevare vores balance? Eksempler kan være balancetræningssystemer, stimulatorer og sensorer, der kan spore vores balance og give feedback til forbedring.

  En af fordelene ved teknologi er, at den kan gøre træning sjov og engagerende. Derudover kan teknologi give præcis feedback om vores balance, hvilket kan hjælpe med at finjustere balancen og forbedre vores evne til at udføre daglige aktiviteter og undgå fald.
  På denne Præsentationsdag vil vi dykke ned i forskellige typer teknologier og træningsmetoder og undersøge, hvordan de kan hjælpe os med at forbedre vores balance og reducere fald.

  Program

  Velkomst v/ Christoffer Rinder Larsen, CareWare & "Forudsætninger for en god balance" v/ Uffe Læssøe - Fysioterapeut, cand.scient.san., PhD, docent, Professionshøjskolen UCN.

  Dropfodsstimulatorer (FES) - Elektrisk stimulation af musklerne som løfter foden v/ Anders Tange, bandagist, Ortos.
  NB: Da Anders Tange kun har tilladelse til visning af videoerne til undervisningsformål, er de blevet klippet ud af præsentationen!

  Hvordan Aarhus Kommune med en systematisk indsats sætter faldforebyggelse på dagsordenen i den tidlige forebyggelse og i de eksisterende forløb. Om at benytte styringsteknologi til en god balance – for den enkelte og for samfundet v/ Line Krogh & Sanne Fiil, Center for Faldforebyggelse,  Aarhus Kommune.

  BalanceWear, Et unikt hjælpemiddel ved balance- og koordinationsproblemer v/ Line Andersen, fysioterapeut, SF Medical.
  NB: Da Line Andersen kun har tilladelse til visning af videoen til undervisningsformål, er den blevet klippet ud af præsentationen! Men man kan se en masse forskellige videoer på nettet - fx her: BalanceWear Scandinavias Facebook-side

  Thera-Trainer Senso - evidensbaseret faldforebyggelse og balancetræning med interaktiv software, der stimulerer kognition og dual-tasking, samt indsamler data til progressionsrapportering v/ Anders Rintza, produktspecialist, fysioterapeut, Intramedic. & Afslutning v/ Christoffer Rinder Larsen.