Gå til hovedindhold

Præsentationsdag - Teknologier til brandforebyggelse

Virtuel CareWare Præsentationsdag torsdag 24. november 2022

 • Læs op

Indhold

  Flammer

  Særligt udsatte borgere kan have brug for andre tiltag end blot en røgalarm og en brandslukker for at undgå at anstifte og komme til skade i en brand.
  Man kan læse mere på Beredskabsstyrelsens kampagnehjemmeside Brandsikker Bolig, hvor der gives mange gode råd til at forebygge brand i såvel private hjem som i plejeboliger. Her findes også anbefalinger til Hjemmeplejen og en oversigt over brandforebyggende hjælpemidler.

  Download Katalog til brandforebyggelse i højre side af skærmen. Kataloget er udarbejdet af DokkX i samarbejde med Velfærdsteknologi & Hjælpemidler Aarhus. Du kan også downloade nogle af præsentationerne fra dagen som pdf.

  På denne Præsentationsdag ville vi gerne give et lille overblik og præsentere nogle konkrete eksempler på teknologier, som kan anvendes i private hjem og i plejeboliger for at undgå, at der opstår brand og at borgere kommer til skade. Der findes forskellige teknologier, som kan hjælpe med at undgå situationer, hvor der ville kunne opstå brand, eller kan hjælpe, hvis der alligevel opstår brand.

  Overblikket blev indledt af en brandsagkyndig, og derefter fik deltagerne præsenteret småhjælpemidler til brandforebyggelse, eksempler på brandhæmmende imprægnering af forskellige produkter, røg- og brandalarmer, samt brandslukningsudstyr, som kan slukke en brand, hvis ingen af de forebyggende teknologier har hjulpet.

  Program

  Velkomst/intro v/ Christoffer Rinder Larsen, DokkX & Oplæg om brandsikkerhed v/ Lars Holm Sørensen, beredskabsinspektør, Østjyllands Brandvæsen

  Småhjælpemidler til rygning og brandforebyggelse v/ Julie Bach-Hinge, Marketing and Development Manager, Danish Care Supply

  Brandhæmmende madrasser, tekstiler og væsker v/ John Kiil, Indkøb & Salg, & Tina Kastrup, Markedschef, B6

  Brand- og røgalarmer v/ Annette Stjerne, Sales and Marketing Director, Tunstall

  Q1 Brandslukningsudstyr m vanddamp v/ Jesper Løvbo, GearTeam & Afslutning

  Sidst opdateret: 17. maj 2024