Gå til hovedindhold

Præsentationsdag - Synshjælpemidler

Online CareWare Præsentationsdag torsdag 26. januar 2023

 • Læs op

Indhold

  Grafik med optometrist og mange forskellige ting til øjenbehandling og -undersøgelse

  Vi oplever i Aarhus Kommune, at såvel fagpersoner som borgere efterlyser viden om konkrete produkter/hjælpemidler, hvis en borger eller en pårørende har synsvanskeligheder. Det kan være vanskeligt at finde vej i systemerne i Aarhus Kommune, hvis man har et konkret problem, som man gerne vil søge om hjælp til at få løst.

  Derfor har vi i Aarhus Kommune sammensat en Synskuffert, som befinder sig på DokkX, og som rummer et udvalg af produkter/hjælpemidler, som kan anvendes af mennesker med synsmæssige funktionsnedsættelser. Kufferten indeholder både store og bekostelige hjælpemidler og småhjælpemidler til forskellige typer gøremål. Nogle hjælpemidler kan bevilges af kommunen, mens andre er borgers egen udgift.

  Denne Synskuffert er sammensat i samarbejde med Center for Syn og Hjælpemidler, som på denne Præsentationsdag fortalte om sig selv og om overvejelserne og produkterne. Desuden præsenterede 3 forhandlere nogle konkrete produkter og hjælpemidler.

  Man kan downloade Inspirationskataloget til Synskufferten her på siden. Det skal understreges, at dette er kataloget, som det ser ud pr. december 2022, og der kan være sket ændringer siden, samt at de produkter, som er i kataloget, ikke nødvendigvis er noget, man vil få bevilget af kommunen.

  Program

  Velkomst og indledning v/ Mikkel Svindt Fransgård, CareWare & DokkX samt Præsentation af hjemmesiden Råd om syn v/ Christian Døsing Sørensen, chefkonsulent, Komiteen for Sundhedsoplysning.

  Præsentation af Center for Syn og Hjælpemidler (og hvordan systemet fungerer) v/ Steen Gottlieb og Annette Løkke, Center for Syn og Hjælpemidler samt præsentation af Synskuffertens indhold

  Synshjælpemidler v/ Michael Nilsson, Instrulog (Orcam Read og Tactonom Reader)

  Synshjælpemidler v/ Kim Rasmussen & Jesper Andersen, Butik KIK (PennyTalks, induktionskogeplade med tale samt EasyReader læsemaskine)

  Synshjælpemidler v/ Martin Serup Mejlby, Lysoglup (Forskellige former for belysning og forstørrelse) samt Afslutning v/ Mikkel Svindt Fransgård, CareWare & DokkX

  Sidst opdateret: 13. oktober 2023

  Dokumenter