Gå til hovedindhold

CareWare Præsentationsdag - Sundhedsindsatser i uderummet

Fysisk CareWare Præsentationsdag på MarselisborgCentret i Aarhus, torsdag 29. september 2022

 • Læs op

Indhold

  Teknologiske løsninger til understøttelse af aktivitet og rehabilitering.

  Anerkendelsen af uderummets positive bidrag til sundhedsindsatser er voksende, og flere faggrupper begynder at inddrage udeaktiviteter i deres indsatser. Uderummets anvendelse stiger i tråd med, at viden og forskning på feltet vokser, og med at man inddrager flere aspekter, fordele og målgrupper. Den nyeste viden kalder på flere sundhedsindsatser og at rehabilitering skal foregå ude. Uderummet tilbyder nogle unikke ressourcer i rehabiliteringsprocessen for mennesker med såvel fysiske som psykiske funktionsnedsættelser.

  At indtænke naturen og uderummet i vores sundhedsindsatser kræver nye metoder og løsninger, der kan skabe rammer for gode naturbaserede sundhedsindsatser. Et element i dette er udformningen/indretningen af vores nære uderum, og hvordan det kan skabe fundament for meningsfulde aktiviteter relateret til specifikke sundhedsindsatser. Det er netop dette vi vil se nærmere på med denne Præsentationsdag.

  Vi skal se eksempler på, hvordan man kan skabe rammer for rehabiliteringsindsatser for forskellige målgrupper i uderummet. Vi skal høre mere om viden og metoder, samt hvor man kan finde inspiration. Vi vil tage udgangspunkt i nogle af de løsninger, som man kan finde på MarselisborgCentrets park, og som netop er tænkt til at kunne rumme mange forskellige målgrupper og aktiviteter.

  Du vil på præsentationsdagen komme til at høre om både højteknologiske og lavteknologiske installationer i uderummet, der på hver sin måde støtter sundhedsindsatser i uderummet.
  Bemærk at Præsentationsdagen kun finder sted fysisk på MarselisborgCentret. Vi vil komme til at bevæge os ude, så medbring gerne tøj, som passer til vejret.

  Program

  • 09.00-09.15 Velkomst v/ Jan Sau Johansen, Leder, MarselisborgCentret.
  • 09.15-09.45 Oplæg om den nye Grønbog om naturen som ressource i sundhedsindsatser, som har titlen VI SKAL MERE UD v/ Louise Sofia Madsen, PhD, antropolog og medforfatter til bogen.
  • 09.50-10.30 Præsentation af PlayAlives Digitale Løbebane og Testbane v/ Claus Thomsen & Lau Kierstein, PlayAlive.
   10.30-10.45 Pause. Networking og kaffe.
  • 10.45-11.10 Præsentation af Percussion Play Denmarks udendørs musikinstrumenter v/Kirsten Dueholm Hansen, sundhedsfaglig konsulent, Percussion Play Denmark.
  • 11.10-11.50 Præsentation af MarselisborgCentrets træsveller og udetræningsbaner v/ Tine Munk Ramskov & Lisa Rønne, fysioterapeuter, Ortopædisk Genoptræningscenter, Aarhus Kommune.
  • 11.50-12.00 Tak for i dag.
  Sidst opdateret: 14. november 2023