Gå til hovedindhold

Præsentationsdag - Selvhjulpenhed ved på- og afklædning

Virtuel CareWare Præsentationsdag 25. januar 2024 kl. 9.00-11.00

 • Læs op

Indhold

  Grafik med dukke der holder to trøjer på bøjler

  På denne Præsentationsdag sætter vi fokus på en fundamental aktivitet i alle menneskers hverdag - den daglige på- og afklædning. Denne tilsyneladende trivielle hverdagsaktivitet kan for mange mennesker med funktionsnedsættelse være vanskelig og udtrættende. Dette kan overordnet udgøre en betydningsfuld barriere for deres autonomi.
   
  Udfordringerne ved på- og afklædning for mennesker med funktionsnedsættelser strækker sig ud over blot de fysiske aspekter. For den enkelte kan det at klare sig selv i dette daglige ritual være en kompleks opgave, der kræver tålmodighed, styrke og ofte hjælp fra andre. Mange står over for motoriske udfordringer, hvor simple bevægelser som at løfte arme, bøje knæ eller gribe om genstande gør på- og afklædning vanskelig.
   
  For dem med nedsat mobilitet kan selv basale trin som at træde i bukser eller tage en trøje over hovedet blive en daglig udfordring, hvilket resulterer i frustration og tab af selvstændighed. Samtidig kan kognitive udfordringer, som dem der opleves af personer med demens eller neurologiske lidelser, skabe forvirring og ængstelse omkring påklædningsprocessen.
   
  På denne dag vil vi udforske smarte løsninger og hjælpemidler, der ikke kun adresserer de fysiske hindringer, men også sigter mod at styrke individets selvværd og generelle livskvalitet.
   
  Du vil som deltager på Præsentationsdagen få kendskab til praktiske løsninger, hjælpemidler og tilhørende strategier, der kan implementeres i hverdagen hos borgerne. Deltagerne vil lære, hvordan man kan tilpasse og integrere disse hjælpemidler, med fokus på borgernes individuelle behov og funktionsniveau.

  Program

  • Introduktion v/ Mikkel Svindt Fransgård, CareWare & Påklædning i et borgerperspektiv og APV v/ Karen Huld, kompetenceudviklende ergoterapeut i Aarhus Kommune.
  • Produkter til påklædning v/ Maja Tvarnø, ergoterapeut, & Nanna Westby, fysioterapeut, Spilerdug.
  • Teknologier til påklædning i DokkX-udstillingen & Afslutning v/ Mikkel Svindt Fransgård, DokkX.
  Sidst opdateret: 1. februar 2024