Gå til hovedindhold

CareWare Nordic Præsentationsdag - Den nye MDR-forordning. Hvad betyder den for kommuner og virksomheder?

Online Præsentationsdag torsdag 24. marts 2022

 • Læs op

Indhold

  EU-MDR. Den nye MDR-forordning - bliv klogere på den nye MDR-forordning og dens betydning for innovation. Med logoerne fro KL, Lægemiddelstyrelsen, TREAT systems og Wolturnus

  MDR (Medical Device Regulation) Forordningen for medicinsk udstyr trådte i kraft maj 2021. Det betyder, at der stilles nye krav i lovgivningen for medicinsk udstyr. Men hvad betyder dette for aftagere og leverandører - og ikke mindst: hvilken betydning har den nye forordning for udviklingen af nye produkter?
  Denne præsentationsdag stillede skarpt på, hvordan den nye forordning og innovation skal følges ad i fremtiden, og hvilket ansvar de forskellige aktører har i samarbejdet.

  Vi havde samlet en bred vifte af oplægsholdere, som gjorde os klogere på detaljer i forordningen og debatterede, hvordan vi sikre innovation og sammenhæng. Dagen var planlagt i samarbejde mellem Viborg og Aarhus kommuner som en del af CareWare Nordic projektet.

  Præsentationsdagen var for dig, som indkøber og/eller afprøver teknologier, og for dig som udvikler og sælger løsninger, som er omfattet af lovgivningen for medicinsk udstyr.

  Program

  Velkomst v/ Maila Tandrup, Viborg Kommune og Mikkel Svindt Fransgård, CareWare.

  ”Ny” lovgivning for medicinsk udstyr - hvorfor er det vigtigt for det offentlige/private samarbejde? v/ Mads Lause Mogensen, CEO, Treat Systems.

  MDR i praksis ved offentligt/privat samarbejde – Hvilke forpligtigelser er der? v/ Christian Gammelgaard Olesen, udviklingsdirektør, Wolturnus. 

  Udfordringer og veje i forhold til implementering af MDR forordningen i kommunerne. v/  Lise Holten, Chefkonsulent i KL – Center for Sundheds- og Socialpolitik. 

  Hvorfor skal vi have ny lovgivning? Hovedprincipperne i reglerne med fokus på patientsikkerhed og særlige nedslag med relevans for kommunerne v/ Stine Jønson, Sektionsleder, Eksternt Samarbejde og Koordinering,  Lægemiddelstyrelsen. 

  Paneldebat med oplægsholderne.

  Sidst opdateret: 17. maj 2024