Kvinder ligger i en plejeseng og kigger på en loftsprojektion af et landskab med solnedgang

Kunst og kultur kan have mange former og evner at aktivere såvel vores følelser som vores sanser, fantasi og krop. En rapport udarbejdet af WHO i 2019 peger på, at kunst og kultur kan være et omkostningseffektivt led i forebyggelse og behandling af mentale og fysiske sundhedsmæssige forhold. Rapporten beskriver ligeledes, at fordelen ved at anvende kunst og kultur i et sundhedsperspektiv er, at det naturligt skaber en holistisk og individcentreret tilgang.

Der findes rigtig mange måder, vi kan flette kunst og kultur tættere sammen med vores sundhedstilbud. Teknologi og nye velfærdsløsninger har et stort potentiale ift. at gøre kunst og kultur en helt naturlig del af vores sundhedstilbud.

Denne Præsentationsdag tog udgangspunkt i Aarhus Kommunes Kunst-, Kultur- og Sundhedsplan og den kommende DokkX udstilling ”Kulturen sætter strøm til sundheden”. Vi satte fokus på, hvordan nye velfærdsløsninger og teknologier, der inddrager kunst og kultur, kan skabe værdi for borgerne.

Program

Indledning og velkomst v/ Mikkel Svindt Fransgård, DokkX, Aarhus Kommune & Tankerne bag Kultur- og Sundhedsplanen v/ Kirsten Elkjær, programleder for Kultur & Sundhed, Aarhus Kommune.

 

MusiCure in Healthcare v/ Inge Mulvad Eje, udvikler, direktør og producer & Niels Eje, komponist, stifter og producer, MusiCure in Healthcare.

Videoen er fjernet efter ønske fra MusiCure in HealthCare. Den udførlige PowerPoint-præsentation kan downloades under Relateret indhold, og indeholder links til hjemmesider og et eksempel på streaming-naturfilm med musik.

 

Qwiek v/ Peter Isaksen, Qwiek BV.

 

Sonovision v/ Mari Böhlig, Sonovision ApS.

 

Artplayer v/ Morten Kryger, ArtPlayer/Cumedin ApS.