Ung kvinde med headset og controllere

Virtual Reality som rehabiliteringsværktøj

Virtual reality (VR) er en teknologi, som vinder frem i flere forskellige brancher, og som de seneste år har udviklet sig enormt med hensyn til kvalitet, pris og tilgængelighed. VR-teknologien åbner også nye muligheder for rehabiliteringsindsatser inden for såvel fysisk som kognitiv og psykisk rehabilitering.
VR åbner mulighed for at tilpasse rehabiliteringsmiljøet til borgerens forudsætninger og skabe meningsfuld rehabilitering, også for dem, som kan være udfordret i forhold til at indgå i traditionel rehabilitering.
VR er endnu ikke et standardværktøj for alle, der arbejder med rehabilitering i Danmark, men flere og flere kommuner og rehabiliteringsinstitutioner begynder at inddrage teknologien og tage del i udviklingen. Hvis VR-teknologien skal opfylde sit potentiale som et rehabiliteringsværktøj, så kræver det både inddragelse af brugere og fagpersoner. På denne præsentationsdag vil der dels blive præsenteret nogle af de danske løsninger, der findes på markedet, men også hvordan inddragelse af brugere og fagpersoner har været med til at forme deres løsninger. Der vil være fokus på en bred vifte af rehabiliteringsområder: VR-løsninger til fysisk træning, træning af ADL-funktioner samt et nyt pædagogisk værktøj til mental trivsel. De tre virksomheder vil præsentere erfaringer med deres løsninger, og løfte sløret for, hvad de har i deres pipeline for fremtiden.

Program

  • 08:30-09:10: Præsentation af VR-teknologien og dens udvikling, samt erfaringer fra projekter i Aarhus Kommune v/ Mikkel Svindt Gammelgaard (Teknologi i Praksis/DokkX).
  • 09.20-10.00: Gonio VR v/ Ege Jespersen, Aate VR/Gonio.
  • 10.10-10.50: Rehub.
  • 11.00-11.40: Konfront v/ Anne Kirstine Schwartzbach, Konfront.

Download Mikkels præsentation som pdf & Deltagerlisten - klik på download.