Tegning af ældre kvinde der træner med app og terapeut som står ved siden af

Telerehabilitering har under COVID-19 krisen været en nødvendighed. I nogle tilfælde virker det godt, I andre tilfælde er der udfordringer.

Telerehabilitering stiller andre krav til vores faglige praksis – der er krav om teknisk kunnen, teknisk vejledning på afstand, inden man kommer til det specifikke faglige. Vi er vant til at se, røre, mærke og fornemme det direkte samspil med borgerne.
Telerehabilitering er en ny og anderledes metode i vores faglige værktøjskasse og det kan være udfordrende at tage metoden i anvendelse. Spørgsmålet er, om telerehabilitering som metode er kommet for at blive?

Gennem oplæg og produktpræsentationer vil du blive præsenteret for telerehabiliteringen og dens udfordringer og muligheder, og du vil få inspiration til gennem telerehabilitering at opretholde behandlings- og træningsfrekvensen under COVID-19 krisen, men i den grad også som et supplerende redskab i vores fremadrettede praksis.

Bliv inspireret, bliv klogere på telerehabilitering og hvordan telerehabilitering kan anvendes i praksis nu og fremover.

Program

Torsdag 7. maj 2020 kl. 9-12.

  • 9.05-9.25 Telerehabilitering – nu og fremover. Evidensgrundlaget, muligheder og udfordringer. v/ Frank Lambreth, udviklingsfysioterapeut Aarhus kommune. 

 

  • 9.30-9.50 Telerehabilitering – når det virker og ikke virker? v/ Bodil Jørgensen, udviklingsfysioterapeut og PhD studerende AUH. 

 

  • 9.55- 10.35 Produktpræsentation: Exorlive Go, træningsapp med individuel plan og program og mulighed for at følge fremskridt og give feedback - erfaringer, udfordringer, målgrupper v/ Kasper Hesselbjerg, ExorLive.

 

  • 10.40-11.00 Telerehabilitering - en ny helt måde at arbejde på? Fund gjort ved at undersøge et telerehabiliteringsprojekt i en dansk kommune. Vigtigheden af at forstå den helt nye praksis, som telerehabilitering er. Både for borgere og sundhedsfaglige v/ Astrid Secher, Center for Telemedicin.

 

  • 11.05-11.45: Produktpræsentation: App'en Mira, en selvmonitorerings-app til målrettet indsats af den enkelte borgers udvikling - erfaringer, udfordringer, målgrupper. v/ Morten Vedsø Szygenda, Sociallægeinstitutionen, Aarhus Kommune.