NB: Denne Præsentationsdag blev afholdt som online virtuel P-dag!

Kvinde med rygsmerter ved kontorarbejde

Den teknologiske udvikling i det senmoderne samfund har medført nedsat fysisk aktivitet på arbejdet og har fremmet en stillesiddende adfærd – både i arbejdsliv og privatliv. Den stillesiddende adfærd har en lang række sundhedsmæssige konsekvenser - bl.a. øget risiko for hjerte-karsygdomme, overvægt samt smerter i muskler og led.

Som løsning på problemet fremkommer nu paradoksalt nok flere og flere teknologiske løsninger til at fremme en fysisk aktiv adfærd på arbejdet.
På denne præsentationsdag vil vi fokusere på forskellige teknologiske løsninger, der kan være med til at ændre fysisk adfærd eller fremme bevægelse på arbejdspladsen.

Heriblandt løsninger med fysiske rammer, der fremmer bevægelse, samt selvmonitorering og aktivitetstracking af bevægelsesadfærd på arbejdet

Program 

  • 08.25-08.30 Kort velkomst ved Søren Aalykke, Webmaster, CareWare.
  • 08.30-09:10: ”Off the shelf”-teknologi og gratis initiativer til at bryde stillesiddende adfærd på arbejdet v/ Christoffer Rinder Larsen, fysioterapeut, cand.scient, sundhedsteknologisk konsulent, DokkX & Teknologi i Praksis.
  • 09.20-10.00: OfficeFit bevægelseskoncept v/ Lars Damgård, OfficeFit.
  • 10-10.50: DPG og Desk Control App som styrer og motiverer til aktiv brug af hæve-/sænkebordets funktioner v/ Cecilie Neve Sørensen, LINAK.
  • 00-11.40: Precure sensor til monitorering og forebyggelse af albueproblemer v/ Søren Würtz, Precure.

Præsentationer blev optaget og kan ses her!