Hjælpemotorer - fra den manuelle NuDrive Air med drivarme, der kan tages af og på, til den fuldt elektriske E-Drive eller Klaxon hvor man styrer med joystick eller styr.. Derimellem kommer SmartDrive og E-move, hvor man delvist får hjælp fra motoren, som man styrer via drivringene på stolen, ganske som man plejer. 

Borgeren afhjælpes fysisk i forskellig grad - afhængig af handikap og hvor meget han/hun fysisk skal kompenseres. Alle motorer kan tages af og sættes på kørestolen - nogle på mere simpel og brugervenlig vis end andre. Dette afhænger af, hvilket behov man har for at kunne tage den med i en bil, bruge den inde og eller ude mm. 

Formål

Fysisk kompensation. 

  • For at have kræfter til selv at komme omkring, både inde og ude.
  • Give selvstændighed.
  • Undgå yderligere nedslidning af skulder og hænder/håndled (60-80 % manuelle kørestolsbrugere får skulder- og eller håndledsskader) og de smerter, det medfører.
  • Spare på hjælpen til borger, da borger kan mere selv. Men også penge sparet for samfundet, fordi der er færre slidskader. Dermed nedsættes perioder med helt eller delvist immobilitet. 

Målgruppe

Alle kørestolsbrugere er potentielle brugere, både forebyggende og ”behandlende”, altså når slidskader er begyndt.
Både til børn og til voksne. 

Betydning for borger

Giver selvstændighed og for værdighed. Borger kan komme igennem en hel dag/aktivitet uden at være fysisk udmattet, eller have smerter på grund slid. Samtidig kan holde sig aktiv i en længere del af deres liv. 

Betydning for medarbejdere

Skal ikke skubbe kørestol rundt med borger (og undgår dermed skæve vrid og tunge skub/træk bevægelser- hvilket nedsætter sygedage). I de fleste aktiviteter kan borger selv kommer fra a til b, uden at man skal hente/planlægge/køre borger.

Forventet økonomisk effekt for kommune/region

  • Nedsætter indlæggelser pga. slidrelaterede skader/smerter i skuldre/håndled ved borger.
  • Nedsætter behov for evt. BPA ordning. Borger skal have mindre hjælp til at blive skubbet rundt.
  • Nedsætter skader/sygedage for personale.

Anskaffelsespris 

Fra NuDrive Air: 18.700,- kr. ex moms. til SmartDrive Mx2: 46.200kr. ex moms. 

Årlige driftsudgifter 

Ingen. De motorer, der bruger batterier, skal man regne med en levetid på ca. 5 år. Altid godt at rengøre sine produkter en gang årligt, men ikke nødvendigt. SmartDrive MX2, skal have olie 1x årligt ift. kuglelejer i hjulene.

Eventuelle cases

Vi har igennem de sidste 4 år samlet mange erfaringer generelt med hjælpemotorer og har borgere i stort set alle kommuner,  hvor ovenstående er gældende, i forhold til brug/målgruppe/besparelser mm.   

Udvikling - ønsker/behov

Vi er altid med på at få afprøvet, testet og udviklet vores produkter i samarbejde med kommuner, hvis begge parter finder det relevant. 

Afprøvning i kommuner

Vi har solgt hjælpemotorer til mange danske kommuner. Heriblandt også Aarhus, Hedensted, Syddjurs, Norddjurs, Silkeborg, Viborg i Region Midt.