Stolens siddekomfort er behagelig og omfavnende. Stolens skammel gynger med, hvilket betyder, at man ved minimal bevægelse kan få stolen til at gynge. Stolen er god for blodomløb. Det er muligt at ligge ned i stolen mens stolen gynger. Stolen kan bruges i mange sammenhæng og er meget individuel, da det er brugeren, der ved hjælp af egen krop styrer hvor meget stolen skal gynge. Vi anbefaler, at man prøver stolen selv for at mærke effekten selv.   

Formål 

Beroligende, omfavnende og vestibulær styrke.

Målgruppe 

Alle.

Betydning for borger

Stolen kan være med til at skabe ro og tryghed i hverdagen, flere oplever bedre søvn, mindre uro, følelsen af at kunne mere, bedre balance osv. det er meget individuelt hvad den enkelte bruger for ud af stolen.

Betydning for medarbejdere

Mere tryghed i hverdagen, mere ro på borgerne, aflastning, powernap, færre indberetninger.  

Forventet økonomisk effekt for kommune/region

Velvære og ro er svært at gøre op i økonomi. Bliver stolen brugt korrekt og til de borgere eller personale der har brug for den, ser vi flere steder mere tryghed, frie hænder og mere overskud til andre formål.  

Anskaffelsespris 

Fra 5.630 kr ex moms – prisen er inkl. skammel, levering og samling.

Forventet levetid 

Mange år. Der er 5 års fuld garanti.

Udgifter til evt. montering 

Ingen – kommer samlet og skal blot løftes ud af en kassen.

Forventede årlige driftsudgifter 

Ingen – der giver 5 år garanti på gyngefunktion.

Stilles der særlige krav?

Ingen.

Er produktet til personlig brug?

Stolen kan bruges af alle, men det er meget individuelt hvor meget hver enkelt borger bruger stolen, der er steder der specefikt har en stol til en enkelt borger, mens andre steder har 10 brugere af en stol. 

Er produktet til træning? 

Behovet er meget individuelt, nogle kan sidde i den i 10 minutter andre i flere timer. Vi anbefaler, at man bruger stolen efter behov. 

Undervisningsbehov

Det er vigtigt personalet prøver stolen på egen krop inden, den introduceres til borgere. Større introduktion er ikke nødvendig medmindre det er dårligt gående eller personer med nedsat funtion. 

Har produktet tidligere været præsenteret i DK? 

Ja, i andre sammenhæng.

Erfaringer

Stolen er repræsenteret i mange kommuner, enten på plejehjem, dagcentre, hospitaler, hos private, på special skoler, SOSU-skoler, hjælpemiddelcentre osv.  Det er muligt at få stolen på prøve i 14 dage for 399 kr.

Eventuelle cases

Aarhus kommune har testet stolen i et projekt om Aktivitet- og rolighedspakke til demente borgere.