KOMP-skærm på sofabordet hos en ældre kvinde

Skærmen med én knap, designet til seniorer med begrænsede eller helt uden digitale færdigheder. I Danmark har mere end 45.000 seniorer over 75 år kun kontakt med deres slægtninge 1 gang om måneden eller mindre.

Er unik i at kunne tilbyde en skræddersyet løsning til seniorer, der ikke behersker eksisterende teknologi, men som ønsker at blive involveret mere i familiens dagligdag og øjeblikke.

Gør det muligt for familie og venner at dele billeder, beskeder og foretage videoopkald. Et ubegrænset antal familiemedlemmer kan inviteres til at dele hverdagens øjeblikke gennem KOMP-appen på mobilen, og det giver alle generationer i familien mulighed for at deltage i den daglige kommunikation.

Med en 17" skærm, højtalere og én enkel tænd/sluk knap, der også regulerer lyd, forbinder KOMP den digitale og analoge generation.

Billeder, beskeder, videoopkald og vejrudsigt er alle en del af de nuværende funktioner.

Formål

Vi har skabt KOMP for at forhindre social isolation og ensomhed blandt seniorer ved at gøre kommunikationen mellem generationer enkel.

Målgruppe

Brugeren er typisk en senior på 75+ år, som ønsker øget kommunikation med familie og venner.

Betydning for borger

Borgeren inkluderes mere i familiens liv og hyggelige øjeblikke, og det kan mindske følelsen af ensomhed og social isolation. Giver desuden senioren og besøgende mere at tale om, da man kan tale om billederne/beskederne på skærmen.

Betydning for medarbejdere

Aflastning til plejepersonalet, som desuden kan kontakte senioren via KOMP. Fx. kan plejepersonalet tilbyde daglig træning til senioren via et videoopkald. Seniorens familie kan inddrages mere og selv bedre følge op på seniorens velbefindende.

Forventet økonomisk effekt for kommune/region

Konsekvenserne af ensomhed belaster sundhedssystemet, da ensomhed ofte fører til et dårligt psykisk eller fysisk helbred. Ensomhed er ikke kun dyrt for den enkelte person, men også en stor omkostning for samfundet, når man ser på udgifterne til behandling og pleje sammen.

Anskaffelsespris

Køb: 6.159,- DKK ex. moms.

Forventet levetid

8 år ved normal brug.

Udgifter til evt. montering

0,-.

Forventede årlige driftsudgifter

0,-.

Stilles der særlige krav?

Kræver internetadgang.

Er produktet til personlig brug?

Er til personlig brug.

Er produktet til træning?

Bruges så ofte som muligt og så længe der er et ønske om kontakt med familie og venner via billeder, beskeder og videoopkald.

Undervisningsbehov

Meget enkel og intuitiv løsning som kræver minimal oplæring. Omkring 10 min.

Har produktet tidligere været præsenteret i DK?

Nej.

Erfaringer

En hel del privatpersoner har allerede købt KOMP i Danmark. Vi er derudover meget åbne overfor institutioner/kommuner der er interesserede i at indgå i en pilot/projekt omkring KOMP. Vi har allerede stor erfaring og mange referencer fra Norge om brugen af KOMP i både den offentlige og private sektor.

Eventuelle cases

Download pdf.