Portrætfoto af Birgitte Holm Andersen

Kan velfærdsteknologi bruges til sundhedsfremme og forebyggelse? - Der findes i dag en lang række forskellige velfærdsteknologiske løsninger. Men for hvilke borgere og til hvad skal kommunerne stille velfærdsteknologi til rådighed? v/ Birgitte Holm Andersen, Sundhedschef, Favrskov Kommune.
Download Birgitte Holm Andersens oplæg

 

 

Portrætfoto af Kira Vibe Jespersen

Kan musik forbedre søvn? - Søvnproblemer er udbredte i vores moderne samfund med negative konsekvenser for både individ og samfund. Mange mennesker lytter til musik, når de har svært ved at sove, men kan musik forbedre søvnen og hvordan? v/ Kira Vibe Jespersen, psykolog, ph.d., Center for Music in the Brain, Aarhus Universitet.
Download Kira Vibe Jespersens oplæg

 

 

Portrætfoto af Birita Ellefsen

Sundhed med bid i - så vigtigt er det at holde sin mund! - Mundens sundhed hænger sammen med  alvorlige sygdomme som diabetes, demens og endda hjerte-kar-sygdom. De påvirker mund- og tandsundheden, som har stor betydning for sundhed og livskvalitet i det hele taget. Forebyggelse er vigtig, men hvordan kan vi holde tænderne sunde hele livet? v/ Birita Ellefsen, tandlæge, ph.d.
Download Birita Ellefsens oplæg

 

 

Portrætfoto af Mia Saskia Olesen

Digital brobygning til fællesskaber - Kan en digital opslagstavle bygge bro mellem mennesker og skabe flere fællesskaber i en hel by? Selvfølgelig! I GENLYD har vi udviklet en helt særlig ramme for fællesskaber i Aarhus anno 2019. En ramme, hvor teknologien har et sigte: at skabe møder mellem mennesker, flere fællesskaber og mindre ensomhed. v/ Mia Saskia Olesen, programleder, GENLYD.
Se GENLYD hjemmeside