For første gang var CareWare på VIA University College i Aarhus Nord.

Medlemmerne i CareWare-teamet er enige om, at faciliteterne er fantastiske. Hvad synes I? 

Heldigvis synes VIA også, at det var en god oplevelse at have besøg af nysgerrige velfærdsteknologi-nørder, så måske bliver det ikke sidste gang. De to VIA-studerende på billedet kunne godt se fidusen i hvilestole med bølgegang!

Socialområdet på Fokusområde 3

Vi er glade for, at socialpædagoger og terapeuter fra socialområdet og voksenhandicap fandt vej til CareWare 2018 på Fokusområde 3 på Ingeniør AU på Katrinebjerg. 

Der var begejstring for oplæggene om bjergbestigning i kørestol og om sjov genoptræning, når man står midt i sit livs krise.

Som danskere bliver vi en smule udfordrede, når vi præsenteres for en social robot som iJini fra Korea. For kan en robot erstatte menneskelige relationer? Hvis vi ser robotten, som faktisk er ret nuttet, som et supplement og et underholdende element i hverdagen, er den måske ikke så tosset endda. Se InnoPlayLab's film om robotten iJini (nyt vindue).

Maden var god, men vi frøs under middagen

CareWare-teamet havde fået forsikringer om, at Ridehuset i Aarhus ville være fuldt opvarmet til aftenarrangementet. ”I kan sidde i T-shirt, når I spiser middagen”, lød løfterne. 

Ridehuset fik indlagt gulvvarme for få år siden, så brosten og fliser burde have været lune; vi var over 300 deltagere til at varme lokalet op, og det var (en slags) forår. Alligevel var der desværre mange, der frøs. Det er vi frygtelig kede af. Vi beklager meget, at Ridehuset ikke levede op til forventningerne.

Vi glæder os over, at de fleste trods alt så ud til at hygge sig med nye og gamle kolleger. Vi genovervejer naturligvis rammerne for aftenarrangementet i fremtiden. 

PS: Vi synes, maden var superlækker og serveringen upåklagelig.

Armstøtte vandt CareWare Borgerprisen

Der var tre nominerede til CareWare Borgerprisen; Boblberg, online-fællesskab til folk, der søger ligesindede; SHX-system, multisensoriske rum og Gowing armstøtte, der kompenserer for manglende armstyrke.

Gowing fra Carewarekompagniet løb med dommernes hjerter og CareWare Borgerprisen. 

Foruden en unik skulptur i bronze af billedkunstner Bjørn Kromann-Andersen, vandt Carewarekompagniet gratis deltagelse til næste CareWare-konference. Stort tillykke til Carewarekompagniet; vi glæder os til at se jer igen!

Vi er der for borgernes skyld

”Det er den største pris”, sagde Bente Tolstrup, da Carewarekompagniet vandt Borgerprisen. 

Alle, der deltager i CareWare, udstillere, oplægsholdere og konferencedeltagere, er med, fordi vi tror på, at vi kan forbedre livskvaliteten for borgerne gennem velfærdsteknologi. Samtidig gavner de nye teknologier arbejdsmiljøet og får det bedste ud af de økonomiske rammer, vi er underlagt. 

Ivan Kjær Lauridsen, velfærdsteknologichef i Aarhus Kommune, formulerede det sådan her i sin tale til aftenarrangementet:

"Det, der driver os, er et ønske om, sammen med jer, at forbedre og udvikle vores velfærdssamfund. Vi ønsker gennem velfærdsteknologi at forbedre den måde, vi leverer service på til vores borgere. Vi ønsker gennem velfærdsteknologi, at gøre det muligt for borgerne at leve et værdigt og selvstændigt liv så længe som muligt."

Del din viden og dine praktiske erfaringer

CareWare 2018 er slut, men arbejdet, engagementet og debatten fortsætter. Vi håber, du vil deltage! 

Der vil løbende komme info fra CareWare-teamet på hjemmesiden, via nyhedsbreve og på vores grupper på LinkedIn og Facebook. 

Meld dig til de forskellige platforme for at modtage opdateringer. Brug LinkedIn- og Facebookgruppen til at holde kontakten med nye bekendtskaber fra konferencen og deltag gerne med deling af artikler, nyheder, tanker og andre opdateringer, alle kan få glæde af. Vi glæder os til at høre mere til dig fremover! 

LinkedIn, CareWare (group), se efter hjertet.

Facebook, CareWarekonferencen, se efter hjertet.