Stella Care står bag Care Trackeren - et GPS-system specielt udviklet til at bringe mennesker med demens sikkert tilbage til deres hjem, når de færdes udenfor.
Care Trackeren er nem at bruge, sikkert og tryg for alle parter. Systemet bruges fra en app på en telefon. På app’en kan man se informationer om den GPS, en borger bærer. Man kan blandt andet se om GPS trackeren er tændt eller slukket, hvor meget batteri, der er tilbage og naturligvis, hvor GPS trackeren befinder sig – minut for minut. Telefonen alarmerer lynhurtigt, når en dement person forlader området. Medarbejderen kan ved hjælp af telefonen nemt finde den demente borger og bringe ham sikkert tilbage.
GPS trackerne har lang batteritid og de er vandtætte. GPS trackeren kan leveres som et ur eller som en lille Key Hanger.
Man betaler for brugen via et abonnement. Det betyder, at vi tager ansvaret for, at hele systemet virker. Går en GPS tracker i stykker, bliver batteriet dårligt eller andet – så bytter vi den uden beregning.

Formål

GPS Tracking, primært af personer med demens. Vi har lagt stor vægt på, at produktet er nemt at bruge, sikkert og trygt for alle parter.

Målgruppe

Plejehjem, institutioner og kommuner.

Betydning for borger

Det giver det en uvurderlig frihed for demente borgere, som med Care Trackeren igen kan få lov at færdes frit og på egen hånd. Care Trackeren understøtter, at demente borgere kan bliver længere tid i deres eget hjem. Det giver stor tryghed, både for den demente borger og for de pårørende, at personen ikke kan forsvinde sporløst.

Demente borgere, der helt har mistet orienteringssansen, kan nemt og hurtigt findes, hvis de savnes.

Betydning for medarbejdere

Du skal ikke bekymre dig om, om det fungerer. Det har vi styr på. Du skal heller ikke bekymre dig om, om personalet på plejehjemmet kan finde ud af at bruge det – det kan de næsten altid. Har du eller personalet spørgsmål eller andet, så kan I ringe til os døgnet rundt. Det giver ro og tryghed for alle parter. Det er vores intension, at skabe en lettere arbejdsdag for de personer, som benytter Care Trackeren.

Forventet økonomisk effekt for kommune/region

Med Care Trackeren kan eftersøgninger af demente borgere undgås og hermed spare kommunen for mange penge.

Hvordan kan produktet eventuelt understøtte overgange med henblik på et mere sammenhængende og velkoordineret forløb?

Det giver det en uvurderlig frihed for demente borgere, som med Care Trackeren igen kan få lov at færdes frit og på egen hånd.
Care Trackeren understøtter, at demente borgere kan bliver længere tid i deres eget hjem. Det giver stor tryghed, både for den demente borger og for de pårørende, at personen ikke kan forsvinde sporløst.