50 teknologier og ni gode ideer - på tre minutter

Tre minutter. Så lang tid havde udstillerne til at præsentere deres produkter på konferencen CareWare, der var arrangeret af Velfærdsteknologisk Enhed i Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune. Salgstalen blev fyret af ad ti omgange på to dage, fordi konferencen i år bestod af ti 45-minutters workshops i stedet for den mere traditionelle konstellation af foredrag og udstilling.

”Konceptet med workshops og tre minutters præsentationer har fungeret rigtig godt. Vi var nødt til at være på dupperne hele tiden, men det betød, at vi nåede ud til mange flere, end vi normalt gør på udstillinger,” sagde Annette M. Jørgensen, Welfare Denmark, der var yderst tilfreds, selvom hun synes, det var lidt hårdt at skulle gentage sig selv så mange gange.

Til gengæld blev både hun og de øvrige 29 udstillere, der tilsammen viste over 50 velfærdsteknologiske løsninger frem, skarpe til at præsentere deres produkt og budskab. Når man har 15 personers udelte opmærksomhed i tre minutter, gælder det om at bruge tiden godt.

Praktisk erfaring med sig hjem

Hvert af de ti hold deltagere kom i løbet af de to dage rundt på hele Vikærgården, til de 10 stuer og to rum, der er permanent indrettet med ny velfærdsteknologi, men også til bl.a. fitnessrummet, cafeen og Vikærgårdens hyggelige pejsestue, hvor ni udstillere på CareWares Innovationsområde viste deres nyskabende ideer frem. På hver workshop var der efter de korte præsentationer mulighed for at se nærmere på de enkelte produkter, stille spørgsmål og selv prøve dem af.

”Det er en ekstremt praktisk konference, hvilket adskiller den fra andre konferencer – det er meget hands-on, og det fungerer godt. At se produkterne i anvendelse giver en anden viden, end hvis man bare så dem på en messe,” fortalte Jacob Nedergaard, der er nystartet entreprenør med firmaet JN Link, og som udover at deltage på begge konference-dage også dukkede op til åbent hus-arrangementet.

Alle var velkomne

Åbent hus skulle forstås helt bogstaveligt, og det var der mange, der benyttede sig af. Omkring 900 fagpersoner, studerende, privatpersoner, pårørende og andre, der bare var nysgerrige på den (velfærds-) teknologiske udvikling, fandt vej til Vikærgården i løbet af dagen.

”Det er et super hyggeligt arrangement og spændende at se udviklingen inden for området. Når man ser velfærdsteknologi her (på Vikærgårdens stuer, red.) er det let at forestille sig, at det langsomt sniger ind af bagvejen hos private også,” mente Lars Jacobsen, gæst på åbent hus-dagen og redaktør af bladet Brugeren, der henvender sig til aarhusianere med et fysisk handicap og en hjælperordning.

Klar til CareWare 2014

Ideen med at afholde CareWare udelukkende som workshops kom fra projektleder Inger Kirk Jordansen, der selvsagt var meget spændt på, hvordan konceptet ville blive modtaget. Eventuel tvivl blev dog hurtigt gjort til skamme.

”Det er helt overvældende, så godt det nye koncept er blevet modtaget,” siger en glad Inger Kirk Jordansen, der dog ikke hviler på laurbærrene af den grund: næste års CareWare finder sted 9.-11. april 2014, og arrangørerne - Aarhus Kommune, Region Midtjylland, Teknologi i Praksis og Konsulenthuset Sussi Bianco - er allerede i gang med planlægningen.