I Danmark øges antallet af ældre hvert år. Mange har et ønske om at være selvstændige og klare sig selv så længe som muligt. Hjælp er dog en nødvendighed for en konstant voksende gruppe. Det kan være grænseoverskridende at få hjælp til de mest intime plejesituationer. Det er ofte, når bukserne skal af og på, at fysikken sætter begrænsninger. At gå på toilettet er et af de områder, hvor vi værdsætter vores uafhængighed mest.

Her kommer robotten Melvin ind i billedet. Melvin udfører af- og påtagning af bukser i forbindelse med toiletbesøg. Anskaffelsen af Melvin og bukser med elastik i kanten kan bane vejen for, at bla. ældre kan klare det private toiletbesøg uden hjælp fra sundhedspersonale.

Dommernes begrundelse

Løsningen er fokuseret på et stort behov i markedet, der endnu ikke er dækket. Det er en løsning, som både kan give borgeren højere livskvalitet, og samtidig har den et besparelsespotentiale for kommunerne. Bag løsningen står et stærkt og erfarent team, der formår at indgå i samarbejder af høj kvalitet. Udviklingsprocessen er gennemarbejdet, og der er et potentielt stort marked, særligt hvis der opnået synergi med fx leverandører af vasketoiletter om en totalløsning.

Blev præsenteret på Fokusområde 3: Tilbage til friheden.