Innovationen lever i bedste velgående

Idéerne er udvalgt blandt 29 ansøgere. Bag udvælgelsen står et kompetent dommerpanel med bl.a. iværksætterekspert og advisory board-medlem i Northcap, Preben Mejer. De otte nominerede idéer vidner ikke alene om, at den innovative tænkning lever i bedste velgående. De er også kernen i det, CareWare Innovation og Iværksætteri handler om. Idéerne sammentænker meningsfuldhed og forretningsforståelse. Med den rette vejledning og motivation har de her idéer potentiale for at skabe værdi for Danmark på både sundheds- og erhvervsfronten, siger han om årets nominerede.

CareWare Idéprisen

Idéprisen skal give et positivt skub til idéskabelsen i Danmark. De nominerede er idéer, der kan udvikles videre til nye værdiskabende produkter og services. I nomineringen prioriterer dommerpanel idéer, der kan skabe størst værdi for samfundet og borgerne, hvis de realiseres.

Min kræftplan. Behandlingsinformation, når du er klar til det.

Osteoporose-app'en. App'en, der hjælper kvinder med osteoporose til  at tage knoglen i egen hånd.

The Exo Chair. En kørestol til den aktive kørestolsbruger.

Mobile Resilience Gaming. Robusthed over for stress styrkes med spil.

CareWare Iværksætterprisen

Iværksætterprisen har til formål at fremme udviklingen af det danske vækstlag af iværksættere og startups. De nominerede befinder sig i opstartsfasen med en prototype i aftestning eller med få kunder. CareWare dommerpanelet prioriterer idéer, de vurderer samlet set har det største vækstpotentiale - målt ud fra "lovende produkt", "organisation med de nødvendige kompetencer" og "realistisk forretningsmodel".

Melvin. Robot der udfører af- og påtagning af benklæder i forbindelse med toiletbesøg.

Siren Smart Socks. Temperaturfølsomme strømper, der kan forebygge fodsår hos diabetikere.

Hopspots. Kognitiv træning og leg med interaktive brikker.

Nem Info. Bygningsinformation til gæster med og uden handicaps.