Har man nedsat funktionsevne i arme og hænder, kan det være svært at kommunikere digitalt med omverdnen uden hjælp fra andre. For mange er ønsket om at være selvhjulpen stort, men det kan være en udfordring, fordi de fleste teknologier kræver, at man som minimum kan bruge sine fingre.

TubusOne styres med munden og kræver blot, at man kan bide og puste. Et tyndt og let rør sættes i munden med et mundstykke. Her giver brugeren et let pust igennem røret og et lille stempel aktiveres. Dette stempel overfører en touch-berøring på skærmen, og man kan let navigere rundt.
På denne måde kan brugeren benytte standardiserede enheder med touch funktion, såsom tablets, smartphones og touch-baserede computere, uden at der skal laves specialudviklede løsninger. Dette er et kærkomment supplement til de eksisterende håndfrie hjælpemidler på området - eller en erstatning.

DOMMERNES BEGRUNDELSE

TubusOne har allerede oplevet positiv markeds-feedback. De står over for et stort internationalt vækstpotentiale, hvis de formår at bygge en stærk kontaktflade til markedet og en optimal salgsstrategi. Stifteren fremstår som en stærk person, der allerede har opnået resultater. Det rette team er i færd med at blive sammensat omkring et produkt, der har et umiddelbart eksportpotentiale!