For døve og hørehæmmede verden over, er tegnsprog stadig den gængse metode til at kommunikere med omverden på. Dette gør dem dog helt afhængige af en omgangskreds, der kender tegnsprog og at kunne få tolkehjælp, når de skal kommunikere med virksomheder og offentlige instanser.

Sign2Me vil give døve og hørehæmmede de bedste muligheder den teknologiske udvikling kan tilbyde. Oversættelsen mellem tegnsprog og tale vil ske i real-time ved hjælp af telefonens kamera, højtaler og mikrofon, samt et program der er udviklet ved at analysere videooptagelser af tegnsprog.
Ud over at løsningen kan forbedre det sociale liv med hørende, så vil Sign2Me fremme virksomheder og offentlige instansers mulighed for at kommunikere med målgruppen af mennesker som er døve eller hørehæmmede.

DOMMERNES BEGRUNDELSE

Ideen nomineres med afsæt i, at løsningen, hvis den kan realiseres, kan give et betydeligt løft i målgruppen af døve og hørehæmmede, herunder at løsningen har potentiale til at kunne afsættes globalt. Løsningen vil også kunne imødegå det lovgivningsmæssige krav, der i mange lande er til, at virksomheder skal kunne kommunikere med hørehandicappede i forhold til fx kundeservice.