Mange oplever i perioder af deres liv at vågne om natten og have behov for at tænde lys. Dette kan der være mange forskellige årsager til, men fælles er, at almindeligt lys om natten kan gøre skade på søvnen og forstyrre den naturlige døgnrytme. Søvnbesvær er et voksende problem, selv blandt unge.

GLØD er en skånsom lampe, hvis lyskilde ikke nedbryder det naturlige søvn-hormon og derfor er mindre forstyrrende, når den anvendes om natten. Den er lavet i et enkelt og tidløst design, hvor både pris og design gør, at den passer ind i private hjem, men også let kan anvendes på plejehjem og sygehuse. GLØD er batteridrevet, og har et håndtag, der gør at den let kan tages med, hvis man skal finde vej til toilettet, børneværelset eller rundt på plejehjemmet.

DOMMERNES BEGRUNDELSE

GLØD nomineres for at sætte fokus på design. GLØD er et innovativt bud på et mobilt produkt, der kan forbedre søvnkvaliteten hos mennesker, som udfordres af afbrudt søvn. GLØD adresserer et voksende behov for produkter, der kombinerer design, teknologi, bæredygtighed og funktionalitet. Vi tror på, at GLØD vil være til gavn og glæde i mange private hjem, såvel til småbørnsforældre som til den ældre generation. Derudover vil den kunne være en hurtigt implementeret teknologi i klinisk sammenhæng.