Ganske almindelige rutiner som at huske pung, at lukke/låse døre, at huske tablet m.v., fylder meget i tankerne hos dem, der har svært ved at huske. Hukommelsen er noget af det vigtigste for vores livskvalitet. For demente og andre med skader der påvirker hukommelsen, betyder svigtet ofte frustrationer, uheld og øget stress. Med tiden bliver problemerne så store at plejehjemmet vil være den eneste løsning, uanset hvad den ældre selv ønsker.

DoMyDay er en specialdesignet telefon, der er bygget som et redskab til at skabe struktur i hverdagen. Telefonen har en enkel brugerflade og et brugervenligt design, som giver støtte når selv de mest simple ting og gøremål i hverdagen virker uoverskuelige eller glemmes. 

Funktioner:
• Oplæsning af indhold
• Instruktion/guidning i gøremål
• Påmindelse om gøremål
• Indholdet er låst, så brugeren ikke risikerer at slette vigtige data/apps
• DoMyDay kan fjernstyres og administreres af en kontaktperson.

Dommernes begrundelse:
Er nomineret på grund af deres elegante løsning med fokus på enkelthed og øget livskvalitet til en sårbar gruppe. Kommunerne og de ældre selv mangler løsninger, der kan gøre det voksende antal af demente mere uafhængige og forlænge tiden i eget hjem. Dette er en løsning i et voksende marked og med et lovende potentiale i at udvikle forretningsmodellen og “go to market”-strategien.