OBS Claire Cognition har som følge af travlhed og udlandsrejser frasagt sig nomineringsprogrammet og finaledeltagelsen.

Når hukommelsen begynder at svigte bekymrer mange sig om det er demens der banker på. Nye undersøgelser viser, at vi ikke kun kan holde vores krop i form med øvelser, men at også hjernegymnastik gavner vores mentale smidighed og evner. Dette er grunden til en stigende interesse i at forebygge eller forsinke svækkelse af hjernens funktioner.

“Claire Cognitions ambition er at tilbyde kognitiv træning der tilpasses den enkelte brugers hjerneaktivitet under træningen."
Ideen er at kombinere et headset der registrerer aktiviteten i forskellige hjernecentre med kognitive trænings-øvelser i form af apps. De forskellige apps reagerer på headsettets input og tilpasser sig så brugeren ved hver træning får det størst mulige udbytte. 

Dommernes bedømmelse

Nomineres for at tage fat på et stort problem omkring demens og for ambitionen om at anvende den seneste forskning i træningen af brugergruppen. Med deres fokus på forebyggelse har de potentiale for at ramme et marked for alle der gerne selv vil holde hjernen fit og forebygge demens. Demens er en global udfordring, og markedsmulighederne er derfor store for den rette løsning. Claire Cognition rammer ind i en livsstils-tendens hvor man tager vare på egne sundhed både fysisk og psykisk.