Innovationen lever i bedste velgående

De nominerede er udvalgt blandt ansøgere fra hele landet. Bag udvælgelsen står et kompetent dommerpanel med bl.a. teknologi ekspert og advisory board-medlem i Northcap, Preben Mejer. “Som vi også så sidste år, så er niveauet tårnhøjt blandt deltagerne. Det har derfor været svært at finde ud af, hvilke idéer og startups der skulle gå videre til finaleshowet. De idéer og startups som vi har nomineret til finalen, adresserer en bred vifte af problemområder, og mange af dem gør det på en særdeles nytænkende og innovativ måde. Mange af de nominerede forslag til velfærdsteknologiske løsninger har et internationalt potentiale, og samtidig kan flere af løsningerne også bruges i andre markeder, end de umiddelbart selv har lagt op til i deres forretningsmodel,” siger Preben Mejer – mangeårig dommer i CareWare-Next konkurrencen.

De nominerede til CareWare-Next Idéprisen 2017

CrossWalker: En nytænkt rollator der både kan vedligeholde og genoptræne kroppen. Vinder af Idéprisen.

AcadeMondo: Platformen for forskere og virksomheder, der åbner op for nye initiativer.

Soli: Kommunikationsløsning der nytænker ældres måde at holde kontakt til venner og familie.

Claire Cognition: Hjernegymnastik der kan forsinke mental svækkelse.

Idéprisen skal give et positivt skub til idéskabelsen i Danmark. De nominerede er idéer, der kan udvikles videre til nye værdiskabende produkter og services. I nomineringen prioriterer dommerpanel idéer, der kan skabe størst værdi for samfundet og borgerne, hvis de realiseres.

De nominerede til CareWare-Next Iværksætterprisen 2017

IV-GO: Det bærbare drop der giver frihed under behandling. Vinder af Iværksætterprisen.

Sarita Pearl: Et unikt smykke der giver dig tryghed ved at indeholde både en faldalarm og en avanceret personlig assistent. Vinder af Dommernes Særpris.

tiimo: Det intelligente ur der gør hverdagen overskuelig for børn og unge med særlige behov.

DoMyDay: Hukommelsens forlængede arm: telefonen for dem hvis hukommelse svigter.

Iværksætterprisen har til formål at fremme udviklingen af det danske vækstlag af iværksættere og startups. De nominerede befinder sig i opstartsfasen med en prototype i aftestning eller med få kunder. CareWare dommerpanelet prioriterer idéer, de vurderer samlet set har det største vækstpotentiale - målt ud fra "lovende produkt", "organisation med de nødvendige kompetencer" og "realistisk forretningsmodel".

Allerede i efteråret 2017 afholder CareWare-Next forskellige initiativer og events. Hold øje med nyheder her på siden – eller tilmeld dig vores nyhedssbrev.