Ud over de åbenlyse forhindringer som at kunne komme frem har kørestolsbrugere en mere skjult udfordring med de snavsede hjul. Kørestolsbrugeren kan sjældent selv gøre hjulene rene og  lever derfor  med snavs på gulve og tæpper indendørs, er afhængig af andres hjælp eller undgår at komme ud. 

Clean Wheels er en kørestolshjulrenser, som stifterne ønsker at udbrede til kørestolsbrugere over hele verden. Brugeren kører selv kørestolen op i et stativ med rensebørster. Clean Wheels er skabt for at gøre livet lettere – og renere – for alle de mennesker, der har kørestolen som transportmiddel og fast følgesvend. De kan blive mere uafhængige af andres hjælp og motiveres til at komme mere ud. 

Dommerteamet nominerer Clean Wheels, fordi den adresserer et stort behov blandt kørestolsbrugere i hverdagen. Clean Wheels er et godt bud på en ny type løsning på området, hvor brugerne får mulighed for selv at løse problemet med snavs. Der er samtidig potentialer i videreudviklingen, således at den kan anvendes af flere typer kørestole og brugere.