Boblberg.dk er et digitalt sundhedsfællesskab, som hjælper borgerne med at skabe sociale relationer, så de styrker deres fysiske og mentale sundhed. Brugerne går sammen om frivilligt arbejde, at finde en cykelmakker eller at starte en strikkeklub eller noget helt andet. Boblberg.dk er udviklet af kommuner og deres borgere. Det er et brugerdrevet koncept med mange tusinde brugere i de 20 kommuner, som abonnerer på løsningen.

Adgang mod betaling

Boblberg sælger abonnementer til kommuner. Hvis den kommune, du bor i, abonnerer på Boblberg, så har du adgang til alle sidens funktioner. Hvis ikke, kan du oprette dig, hvorefter du får ’kigge-adgang’. 

Dommernes begrundelse for nomineringen er, at netop ideen med 'borger til borger'-hjælp er en nødvendig del af fremtidens sundhedsfællesskab. Den demografisk udvikling vil medføre, at der vil være et stort behov for hjælp – større end vi med de eksisterende ressourcer som samfund vil kunne efterkomme.
Boblberg har også potentiale i forhold til andre store samfundsmæssige udfordringer som fx ensomhed og psykiske problemer eller sygdomme, herunder de store kronikergrupper som KOL.
For at en brugerdrevet aktivitet skal blive en succes, kræves en indsats med at få udbredt kendskabet, så sneboldeffekten starter, og Boblberg har potentiale for at opnå denne effekt.