CareWare Iværksætterprisen går til RetinaLyze, Hellerup. 

RetinaLyze er øjenscreening til forebyggelse af blindhed. RetinaLyze tager hånd om misforholdet mellem antal øjenlæger og eksplosionen af diabetes. Behovet for screening er stort; der er 425 mio. diabetikere på verdensplan. 

Ganesh Ram, RetinaLyze:

”Jeg er helt målløs og fuldstændig ekstatisk! Foruden prisen har vi fået et iværksætternetværk, som giver os en masse begejstring og inspiration. Vi har haft svært ved at komme ind i det danske sundhedsvæsen, så mentorforløbet, som vi har vundet, bliver guld værd for os”.

CareWare Idéprisen går til Vulcur MedTech, Vanløse. 

Vulcur MedTech er et apparat, der behandler kroniske sår med fokuserede laserpulser. Metoden er udviklet på baggrund af forskning på Bispebjerg Hospital og nytænker sårbehandling radikalt, mener dommerne. 

Janus Beierholm, Vulcur MedTech:

”Det har været et meget intensivt forløb fra nomineringen og indtil nu. Der er jo altid noget spænding i luften, når man skal præsentere sin idé for andre mennesker. Og vi er blevet meget skarpere på, hvordan vi præsenterer. Prisen er en blåstempling, som vi kan bruge fremadrettet”.

Særprisen går til WelfareTrack, Aalborg. 

WelfareTrack er en sensor, der monteres på velfærdsteknologiske produkter, så man kan dokumentere effekten af investeringer i velfærdsteknologiske produkter. Et nyttigt redskab for kommuner og regioner. Joachim Kristensen, WelfareTrack:

”Det er superfedt at blive anerkendt for det arbejde, man laver. Det er et skulderklap fra otte dommere, der tror på os. Og så er det en fantastisk eksponering, som vi kan bruge i vores markedsføring”.

Special Mention: Fokusplan, Aarhus. 

Fokusplan er en app under udvikling, der er skabt af socialpædagoger ud fra et aktuelt behov i hverdagen. Appen kan blive et produkt med høj nytteværdi, mener dommerne, der gerne ser flere produkter udviklet af ildsjæle på offentlige arbejdspladser.