For en bruger af et hjælpemiddel - som kørestolen - er hjælpemidlet både en kilde til frihed, men også en begrænsning i sig selv. Hjælpemidlet er, ligesom briller og tøj, også et accessory – et signal, der definerer dig i din omverden.

The Exo Chair udfordrer tanken om, at kørestolsbrugere skal have flere kørestole og tilbehør til disse. 

I stil med et Go-Pro kamera, vil den give kørestolsbrugere mulighed for at have et monteringssystem, hvor de hurtigt og nemt kan skifte deres tilbehør - uden at have flere kørestole stående. Dermed giver den mulighed for, at den aktive kørestolsbruger lettere kan vælge flere forskellige aktiviteter uden, at det ruinerer dem økonomisk. 

Der er tale om en en-stols løsning, der sparer brugerne for både penge og giver dem mulighed for at gå til flere aktiviteter. 

Off-road den ene dag og sit-ski den næste. Du køber en stol med et specielt stel, hvor du kan tilkoble det ønskede tilbehør, der passer til aktiviteten. Dermed behøver du som kørestolsbruger, kun at investere i én stol – og tilbehøret til stolen vil også være markant billigere.

Dommernes begrundelse

Med sin unikke skiftesystem har Exo Chair potentiale til at skabe stor frihed for aktive kørestolsbrugere. Den giver mulighed for, at kørestolsbrugere kan skifte imellem sportsgrene, næsten ligeså let som andre sportsudøvere skifter fra håndboldsko til fodboldsko. Al aktivitet fremmer kørestolsbrugeres sundhed, og der er derfor et potentiale for en helbredsmæssig gevinst.

Derudover er der lagt stor vægt på det gode design, hvilket taler til, at kørestolsbrugere oplever deres kørestol som et accessory.

Blev præsenteret i Fokusområde 4: Vær med.