e-move

Den nye E-move er en ny generation af hjælpemotor, som er indbygget i hjulet, og som aktiveres ved hjælp af drivringene. Lidt ligesom et joystick - skubber man drivringen frem, kører man frem, trækker man den tilbage, kører stolen tilbage.

Man kan indstille både sensibiliteten i drivringene, og hvor meget kraft, motoren skal yde, så det passer lige præcis til borgerens behov, også hvis der er forskel i muskelkraft mellem højre og venstre side. Programmering sker igennem computer, som med udgangspunkt i en testkørsel beregner et specifikt program, der passer til den person, der skal bruge E-move.

På grund af E-moves funktion og de unikke programmeringsfeatures, er den ideel til mennesker med nedsat muskelkraft, da den kan hjælpe med lige præcis den kraft brugeren mangler. Det kunne dreje sig om mennesker med tetraplegi, paraplegi, sclerose, polio eller generel svækkelse. Specielt er det også, at det fungerer rigtig godt til til flere hemiplegikere, da hjulene kan kommunikere, og derfor kan programmeres, så det passer til kørsel med en hånd.

Formål

At gøre brugeren uafhængig af andre i sin manuelle kørestol.

Målgruppe

Hemiplegikere, paraplegikere, tetraplegikere, sclerose, geriatri,  mennesker med generelt nedsat muskelstyrke.

Betydning for borger

Selvstændighed og uafhængighed. Kan selv komme rundt hvor man vil, både ude og inde. Sparer skuldre/muskler for uhensigtsmæssigt slid ved kørsel.

Betydning for medarbejdere

Borger kan selv komme fra A til B uden at skulle køres/hentes. Sparer kroppen for sliddet ved at skulle skubbe kørestol og/eller evt. tid ift. indkøb eller andet, som borgeren nu kan klare på egen hånd.

Forventet økonomisk effekt for kommune/region

Ressourcebesparende,  for medarbejdere både i tid og slid/sygdom.  Besparelse på evt. sygdom/operation af borger pga. slid og smerter i skuldre ved overbelastning.