Ung kvinde sidder på AddSeat ved en sø og holder en ung mand i hånden

AddSeat er et motoriseret køretøj baseret på en Segway, dvs. den har to hjul og 5 gyro’er, som 100 gange pr. sekund afbalancerer køretøjet i forhold til brugeren. AddSeat kører på batteri og styres hovedsageligt med kropsvægten og armene. Når man læner sig frem, kører den fremad, når man retter sig op, standser den, og den kan bruges såvel indendørs som udendørs. Max. hastighed er 20 km/t.

Køretøjet er forsynet med en hæve-/sænkbart sæde (60-75 cm), der øger muligheden for forflytning og sikrer en god højde, når brugeren f.eks. følges med gående. Desuden giver hævefunktionen en god støddæmpning under kørslen. Sædet er desuden forsynet med en forstærket bremsefunktion.

AddSeat har på fuldt opladet batteri en aktionsradius på ca. 38 km alt efter kørestil og terræn. Om vinteren dog mindre ved stærk frost.

AddSeat fylder 63 cm (b) x 69 cm (l) og har en max. brugervægt på 100 kg. Et foldbart ryglæn og et nedfældeligt og aftageligt styr sikrer en minimal størrelse ved transport i en bil.

Formål

At give brugeren en stor bevægelsesradius og stimulere til øget aktivitet og socialt samvær inden- og udendørs. Da AddSeat kan bruges i meget vanskeligt terræn, i mudder, på græs og i sne, er det et allround køretøj, såvel mht. terræn som årstid.
AddSeat er let at håndtere ved transport, og den kan lastes på en almindelig stationcar med én hånd ad ramper. Det er derfor ikke nødvendigt at erhverve sig en egentlig handicapbil/transporter for at have den med.

Målgruppe

Benamputerede, paraplegikere, scleroseramte, poliopatienter, muskelsvindramte m.v.

Betydning for borger

Giver brugeren stor mobilitet, både indendørs og udendørs, også i meget vanskeligt terræn. Køretøjet fylder meget lidt, og den lille størrelse gør det muligt for brugeren at passere steder, som elektriske kørestole med større bredde ikke tillader. Da AddSeat styres med brugerens kropsvægt og balance, vil musklerne i overkroppen automatisk blive aktiveret/trænet.

Betydning for medarbejdere

Brugeren får en større mobilitet og selvhjulpenhed, f.eks. i vanskelige udendørs terræner, hvorved medarbejderne aflastes.

Forventet økonomisk effekt for kommune/region

Hvordan kan produktet eventuelt understøtte overgange med henblik på et mere sammenhængende og velkoordineret forløb?

AddSeat Segway må på baggrund af køretøjets egenskaber og effekter forventes at give brugeren en oplevelse af frihed og fleksibilitet og dermed en forbedret livskvalitet. Brugeren vil efter en kort introduktion til AddSeat kunne genoptage udendørs aktiviteter og dermed opretholde en sund livsstil.