Formål

Memoplanner hjælper brugeren med at huske, planlægge og få overblik over sin dag.

Målgruppe

Personer med kognitive vanskeligheder som demens, hjerneskade, ADHD, Autisme

Betydning for borger

At mestre dagens gøremål er vigtigt. Det handler om at kunne påvirke sin egen dag, træffe egne valg og deltage på egne præmisser. For den som har problemer med hukommelsen, med at forstå tiden eller ikke kan klare at få overblik over dagens gøremål, kan tilværelsen virke unødvendig håbløs.

Memoplanner kan hjælpe brugeren til øget selvstændighed og tryghed ved at genvinde kontrollen over sit eget liv.

Betydning for medarbejdere

Mindre behov for påmindelser og styring. Mange oplever færre konflikter over hvad man skal eller ikke skal, hvilket betyder at tiden med borgeren kan bruges til mere hensigtsmæssige ting.

Forventet økonomisk effekt for kommune/region

Behov for færre støttetimer, øget selvstændighed og tryghed for borgeren.

Memoplanner er en væghængt digital kalender med touch skærm.

Memoplanner hjælper dig med at huske aftalte tider, strukturere din dag, uge og måned. En lyssøjle viser, hvornår på dagen det er. Alarm, vibration samt en personlig indtalt besked kan gives ved aktivitetens starttid og⁄eller sluttid.

Påmindelserne kan også indeholde information med billede og beskrivende tekst, samt kvitteringsbare delaktiviteter. Dette giver et godt overblik for brugeren og gør det lettere at udføre aktiviteter, som består af flere delmål. Ved hjælp af et GSM–modul kan påmindelser sendes som tekstbesked (SMS) til et forprogrammeret mobiltelefonnummer, så meddelelser kan modtages diskret og direkte på brugeres mobiltelefon.

Memoplanner kan bruges sammen med Memoactive til dem, som har brug for en mobil enhed at tage med. Disse to kan synkroniseres enkelt med et kabel, således at begge enheder indeholder samme information i kalenderen.