SOSU Østjylland logo

SOSU Østjylland

Skolen er for nyligt blevet fusioneret og består således af en Aarhus afdeling, en Silkeborg afdeling og en Skanderborg afdeling. Skolen uddanner primært til sundhedssektoren bl.a. i form af sosu-hjælper og sosu-assistent, men også til portør og efteruddannelse af allerede uddannet sundhedspersonale.  Uddannelserne er vekseluddannelse, hvor omkring halvdelen foregår i praksis på sygehuse, lokalcentre, i psykiatrien mv.

I projektet bidrager skolen bl.a. med undervisere, der udover at være sundhedsfagligt uddannet og efteruddannet også i praksis har arbejdet med velfærdsteknologi sammen med borgere, før de blev undervisere. Underviserne underviser i dag bredt i velfærdsteknologi både i form af holdning- og dannelsesudvikling, instruktion til konkrete teknologier og i en simulation-pædagogisk kontekst.

De sidste 10-15 år har skolen været yderst aktiv i internationalt samarbejde og har således over 100 partner i 30 forskellige lande. I indeværende år er skolen involveret i 17 projekter i EU-regi og nationalt regi.