Skolen er for nyligt blevet fusioneret og består således af en Aarhus afdeling, en Silkeborg afdeling og en Skanderborg afdeling. Skolen uddanner primært til sundhedssektoren bl.a. i form af sosu-hjælper og sosu-assistent, men også til portør og efteruddannelse af allerede uddannet sundhedspersonale.  Uddannelserne er vekseluddannelse, hvor omkring halvdelen foregår i praksis på sygehuse, lokalcentre, i psykiatrien mv.

I projektet bidrager skolen bl.a. med undervisere, der udover at være sundhedsfagligt uddannet og efteruddannet også i praksis har arbejdet med velfærdsteknologi sammen med borgere, før de blev undervisere. Underviserne underviser i dag bredt i velfærdsteknologi både i form af holdning- og dannelsesudvikling, instruktion til konkrete teknologier og i en simulation-pædagogisk kontekst.

De sidste 10-15 år har skolen været yderst aktiv i internationalt samarbejde og har således over 100 partner i 30 forskellige lande. I indeværende år er skolen involveret i 17 projekter i EU-regi og nationalt regi.