Gå til hovedindhold

Første springboard afholdt i Viborg

Torsdag den 4. december afholdt Center for Industri det første CareWare Nordic springboard på Viborg Rådhus

 • Læs op

Indhold

  Springboardet er det første af 30, der vil blive gennemført i Danmark og Sverige i løbet af projektets 3-årige levetid. Springboards kan tage udgangspunkt i virksomhedernes idé, men kan også foregå den anden vej rundt, hvor medarbejdere fra institutioner, repræsentanter fra interesseorganisationer m.fl. gør opmærksom på et behov. Både etablerede virksomheder og iværksættere kan byde ind, og der er også åbnet for at studerende kan byde ind med ideer.

  Projektets springboards vil være afsæt for et tilsvarende antal innovationsforløb for virksomheder, som projektpartnerne Center for Industri og Hälsoteknikcentrum Halland vil være vært for. Læs mere om innovationsforløb for virksomheder her.

  Deltagerne i springboardet sidder og lytter, mens en virksomhedsrepræsentant præsenterer det mobile offentlige toilet

  Borgerne har brug for et velfungerende handicaptoilet dér, hvor de færdes.
  På torsdagens springboard præsenterede virksomhederne Scanvogn, SmartHome og Device Intelligence deres forretningsplan og velfærdsteknologiske løsninger for udvikling af Det mobile offentlige toilet.

  Toilettet skal kunne flyttes til en ny lokation i byen, alt efter borgernes behov og byens aktivitet - uanset om det er byens centrum eller en koncertplads. Toilettet forsynes med en intelligent styring og kan selv give brugeren besked om nuværende placering, hvorvidt der er behov for service m.m.
  Ved køb af disse toiletter vil kommuner, koncert- og eventarrangører, butikker, stadions m.m. være i stand til at tilbyde optimale toiletforhold til byens borgere og sikre, at toiletterne kan blive brugt optimalt af borgerne.
  Derved skabes en løsning i byrummet, da toiletterne kan følge byens borgere og aktiviteter - og ikke længere er bundet til bygninger. Dette skaber tryghed og genkendelighed for byens borgere, der får adgang til lettilgængelige toiletforhold, som ikke er gemt i kældre og bygninger uden tilstrækkelig skiltning.
  Projektet åbner for flere forskellige forretningsmuligheder, som er knyttet til projektets udviklingsopgaver:

  • Mobilitet – flytbart, modulopbygget - toilet gøres tilgængeligt for brugerne.
  • Plug-in tilslutning – toiletmodul f.eks. indbygget i eksisterende/nybyggeri - tilsluttes el, vand m.m.
  • Dokking – lokationer m. fleksibel adgang, handicaptilkørsel - service, rengøring m.m. udføres.
  • Logistik m.m. – service, rengøring, vedligehold styres ved registrering af brug, beskadigelse m.m.
  • Intelligent styringssystem – brugerne kan lokalisere og booke toilettet og undgå kø.

  Produktet kan skaleres op til at omfatte toiletter for borgere uden funktionsnedsættelser og meget andet.

  Sidst opdateret: 18. september 2023